Back to All Events

Pirjo Honkasalo valittu ensimmäiseksi kunniajäseneksi

PIRJO HONKASALO VALITTU WIFT FINLAND RY:N ENSIMMÄISEKSI KUNNIAJÄSENEKSI

Women in Film & Television Finland ry. on valinnut ensimmäiseksi kunniajäsenekseen elokuvataiteen pioneerin, ohjaaja Pirjo Honkasalon.

Valintaansa yhdistys perustelee sillä, että Honkasalo on uskaltanut tarttua poliittisesti arkoihin ja kiistanalaisiin aiheisiin ja onnistunut tekemään universaaleista teemoista koskettavia elokuvia. Honkasalo on myös kehittänyt elokuvan visuaalista ilmaisua ja kieltä sekä ohjaajana että kuvaajana, ja nostanut samalla suomalaisen elokuvan arvostusta paitsi kotimaassa myös ulkomailla. Tämän lisäksi Pirjo Honkasalo on ollut tärkeä oppiäiti elokuvantekijänaisille ja puhunut julkisesti alalla vallinneesta epäsuhdasta tekijöiden sukupuolijakauman suhteen.

WIFT Finland nimeää kunniajäsenikseen arvostettuja alan tekijöitä, jotka toimivat Suomen elokuva-, televisio- ja liikkuvan kuvan alalla ja ovat edistäneet tasa-arvoa yhdistyksen toimialalla.

Women in Film & Television Finland ry. on 8.1.2014 perustettu poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon kulttuurillinen ja ammatillinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää jäsentensä ammatillista toimintaa, koulutusta ja verkostoitumista sekä toimia elokuva-, televisio- ja liikkuvan kuvan kulttuurin kehittämiseksi tasa-arvon näkökulmasta.

WIFT Finland ry:n hallituksen puolesta, puheenjohtaja

Jenni Koski

PirjoH2.jpg
Earlier Event: January 29
Kutsu: WIFT Finland @ DocPoint