Back to All Events

Fe/Male Voice -seminaari Season Film Festivalilla

  • Bio Rex Lasipalatsinaukio Helsinki, Uusimaa, 00100 Finland (map)

Torstaina 27.3.2014
klo 13:00–16:30
Bio Rex, Lasipalatsi

Vuosi 2014 lähti Suomessa elokuva-alalla liikkeelle tasa-arvokeskustelulla mediassa. Tunteita kuumensivat niin puhe kiintiöistä kuin Oscar-ehdokkaitamme vähättelevät lööppiotsikot. Nyt syvennämme aihetta tilastoista kuviin ja teoksiin. Millainen naiskuva meille välittyy liikkuvien kuvien kautta? Millainen on naistekijän ääni, onko se erilainen kuin miestekijän? Women in Film and Television Finland ry on kutsunut kotimaisia tekijöitä panelisteiksi seminaariin, jossa ei rohkeista kannanotoista ja vahvoista mielipiteistä ole puutetta. Älä jätä väliin Season Film Festivalin kuuminta keskustelutilaisuutta!

Seminaarin kahden eri keskustelun kautta lähestymme tätä aihetta niin tekijöiden kuin katsojienkin näkökulmasta. Panelisteiksi saapuvat ohjaaja-käsikirjoittajat Saara Cantell (Onneli ja Anneli, Ainoat oikeat, Tähtitaivas talon yllä, Kohtaamisia)Marja Pyykkö (Kekkonen tulee, Sisko tahtoisin jäädä, Mustat lesket tv-sarja) käsikirjoittaja Kirsikka Saari (Oscar- ehdokas Pitääkö mun kaikki hoitaa, Korso ). Ohjaajat Lauri Nurkse (Sooloilua, Veijarit, Toisen kanssa tv-sarja ), ja Timo Vuorensola (Iron Sky, Star Wreck: In the Pirkinning). Tuottajat Elli Toivoniemi(Oscar- ehdokas Pitääkö mun kaikki hoitaa, Korso, Hyvä Poika) ja, ja Riina Hyytiä(21 tapaa pilata avioliitto, tv-sarja Klikkaa mua) sekä dosentti-tutkija Annamari Vänskä. Moderaattoreina toimivat toimittaja-tuottaja Seppo Toivonen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Roosa Toivonen (Avain Italiaan).

Seminaarin järjestävät Women in Film & Television Finland ry ja Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET yhteistyössä Season Film Festivalin ja Mediakasvatusseuran kanssa. Seminaariin on vapaa pääsy.

Myös Season Film Festivalin elokuvissa on naistematiikka vahvasti esillä. Yhdysvaltalaisen Lake Bellin käsikirjoittama, ohjaama ja tähdittämä nokkela indie-komedia In a World…kysyy, voiko elokuva-trailerissa kuulla myös naista kertojanäänenä. Tennislegendojen Billie Jean Kingin ja Bobby Riggsin välisestä ottelusta kertova dokumentti The Battle of the Sexes kasvaa 1950- ja 60-luvun seksismin ja naisten vapautusliikkeen kuvaukseksi. Fashion FF -sarjassa nähtävä Nana Benz tuo esille joukon togolaisnaisia, jotka kohosivat pukukangasbisneksen kautta maansa yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi.

Fe/Male Voice -seminaarin lopullinen puhujalista ja lisätiedot päivittyvät Season Film Festivalin nettisivuille 24.3: www.seasonfilmfestival.fi. Tiedustelut: wiftfinland@gmail.com.

Season Film Festival järjestetään Helsingin Bio Rexissä, Maximissa ja Kinopalatsissa 27.-30.3. Festivaalin lipunmyynti alkaa tänään tiistaina 18.3.2014.

Earlier Event: March 20
Invitation: Networking Night Out
Later Event: April 17
Invitation: After Work Hang Out