Back to All Events

SCRIPT TAMPERE – 8.- 9.3.2018


SCRIPT TAMPERE – 8.- 9.3.2018

Script Tampere on Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä viidettä kertaa järjestettävä käsikirjoitusfestivaali, joka keskittyy elokuva- ja tv-käsikirjoittamiseen. Ohjelma on suunnattu kaikille elokuva- ja tv-käsikirjoittamisesta kiinnostuneille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Script Tampere on tänä vuonna kaksipäiväinen, ja sen järjestäjinä toimivat Tampereen elokuvajuhlat, Käsikirjoittajien Kilta sekä Women in Film & Television Finland. Script Tampere järjestetään tänä vuonna Hällä-näyttämöllä (Hämeenkatu 25).
 

TORSTAI 8.3.

Festivaali käynnistyy paneelilla, johon moderaattori Melli Maikkula on kutsunut tv-kirjoittajina ansioituneet Anna Brotkinin, Miira Karhulan ja Petja Peltomaan kertomaan, miten käsikirjoitus kehittyy matkan varrella. Keskeneräisestä tekstistään joutuu myös jatkuvasti puhumaan rahoittajille ja apurahatahoille - mutta miten tehdä se niin, ettei taide kuole ja prosessi jäykisty pelkäksi toteuttamiseksi?

Iltapäivän paneelissa Khadar Ahmed, Antti Heikki PesonenJenni Toivoniemi ja Hamy Ramezan keskustelevat lyhytelokuvien tekemisestä moderaattori Saara Cantellin johdolla. Panelistien uralla lyhytelokuvat ovat näytelleet merkittävää roolia - kotimaan lisäksi elokuvat ovat herättäneet huomiota myös maailmalla ja nauttineet menestystä kansainvälisillä festivaaleilla. Näemme paneelin yhteydessä tekijöiden omasta tuotannostaan valitsemat lyhytelokuvat.

PERJANTAI 9.3.

Perjantaina aamupäivällä lavalla nähdään keskustelemassa Kaarina Hazard sekä työpari Ulrika Bengts ja Annina EnckellEriikka Etholén-Pajun moderoimassa paneelissa keskustellaan minisarjasta taidemuotona. Vieraat kertovat myös työparityöskentelystään. Ulrika Bengts ja Annina Enckell ovat kirjoittaneet mm. YLE5:lla esitetyn Lola ylösalaisin -minisarjan (2016). Kaarina Hazardin tuorein teos on Leea Klemolan kanssa yhteistyössä luotu, Venla-palkittu minisarja Myrskyn jälkeen, joka sai tv-ensi-iltansa loppusyksystä 2017.

Perjantai-iltapäivän pääesiintyjäksi on kutsuttu uusi-seelantilainen Briar Grace-Smith. Grace-Smith kertoo yleisölle työstään käsikirjoittajana ja kokemuksistaan pienestä elokuvamaasta ponnistavana tekijänä. Useasti palkittu Grace-Smith on uransa aikana kirjoittanut näytelmiä, novelleja sekä elokuva- ja tv-käsikirjoituksia. Grace-Smithin esikoisohjaus Waru valmistui 2017. Grace-Smith käsittelee luennossaan muun muassa sitä, miten tärkeää elokuvantekijälle on originaliteetti ja oma ääni. Taiteilijan kulttuurinen tausta voi olla tärkeä luovuuden lähde - maorikulttuuri ja historia ovatkin voimakkaasti läsnä Grace-Smithin omassa tuotannossa.
                                                                                                                                                                                              

NÄKYVÄKSI-HANKEHAUTOMON LANSEERAUS JA ILLANVIETTO

Script Tampere 2018 osallistujat ovat tervetulleita perjantaina myös WIFT Finlandin NÄKYVÄKSI-hankehautomon lanseeraus- ja illanviettotilaisuuteen alkaen klo 19.00. NÄKYVÄKSI on naistekijöille suunnattu elokuva- ja televisiohankkeiden hautomo, jossa tekijät työstävät ensimmäistä pitkää näytelmäelokuvaa, pitkää dokumenttielokuvaa tai televisiosarjaa puolen vuoden ajan.                                    

Ohjelma päivittyy osoitteeseen:                                                                                                        https://tamperefilmfestival.fi/tapahtumat/script-tampere-2018/
                                                                                                                                                                                              

Programme In English:
https://tamperefilmfestival.fi/in-english/side-programme/script-tampere-2018/

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Tervetuloa!

 

 
901127f2de697777d015b4b4570e7b9a.jpg
 

Järjestäjät:
Tampereen Elokuvajuhlat, Käsikirjoittajien Kilta, Women in Film & Television Finland