Back to All Events

NÄKYVÄKSI-seminaari 2: KÄSIKIRJOITUSTEN ARVIOINTI JA PALAUTE SEKÄ ELOKUVANTEKIJÄN TYÖSKENTELYN EDELLYTYKSET

  • Kino Andorra 11 Eriksgatan Helsingfors, 00100 Finland (map)
 

Women in Film & Television Finlandin NÄKYVÄKSI-hankehautomo järjestää toukokuun alussa seminaarin elokuva- ja televisiohankkeiden arviointiprosesseista sekä taiteen tekemisen tukimuodoista.

KÄSIKIRJOITUSTEN ARVIOINTI JA PALAUTE SEKÄ ELOKUVANTEKIJÄN TYÖSKENTELYN EDELLYTYKSET

Torstaina 9.5.2019 kello 9 - 12.30
Kino Andorra
Eerikinkatu 11, Helsinki

Seminaari pureutuu kahteen aiheeseen: rahoitushakemusten arviointiprosessit sekä apuraha ja palkka elokuvantekijän työskentelyn tukemisessa.

Seminaarin ensimmäisessä osassa käsikirjoittaja ja NÄKYVÄKSI-hankkeen vetäjä Raija Talvio esittelee hankehautomon vaihtoehtoista hankkeiden arviointi- ja palauteprosessia.

Omien organisaatioidensa työtavoista kertovat tukiesittelijä Kari Paljakka Suomen elokuvasäätiöstä, suunnittelupäällikkö Tiina Kuoppa Taiteen edistämiskeskuksesta ja erityisasiantuntija Johanna Ruohonen Suomen Kulttuurirahastosta. Minkälaisia ovat eri rahoittajien käyttämät arviointimenetelmät ja niiden tavoitteet? Miten hankkeita vertaillaan ja miten tulokset esitellään ulospäin? Miten läpinäkyvyys toteutuu? Tarvitsevatko hakijat palautetta?

Seminaarin toisen osan alustaa Taiken johtaja Paula Tuovinen, ja hän esittelee Taide- ja taiteilijapolitiikan suuntaviivat -työryhmän ehdotuksia apurahajärjestelmän kehittämisestä. Esityksessä keskitytään apuraha- ja palkkatyöskentelyn eroihin taiteellisen työn tukemisessa.

Molempien alustusten pohjalta käytävissä keskusteluissa ovat mukana mm. käsikirjoittajat Lotta-Kaisa Riistakoski, Sevgi Eker ja Tarja Kylmä, tuottaja Hanna Hemilä sekä Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry:n toiminnanjohtaja Sonia Meltti.

Seminaari striimataan suoraan WIFT Finlandin Youtube-kanavalle, jossa se on mahdollisuus katsoa myöhemmin myös tallenteena.

Seminaarin moderoi käsikirjoittaja Noora Räisänen.