Back to All Events

NÄKYVÄKSI-seminaari 1: OMAEHTOINEN KÄSIKIRJOITTAJA JA TEKIJYYDEN TUKEMINEN

  • Louhisali 2 Kulturplatsen Esbo, 02100 Finland (map)
 

Women in Film & Television Finlandin NÄKYVÄKSI-hankehautomo järjestää toukokuun alussa seminaarin käsikirjoitusten kehittelytyöstä sekä tekijyyden vahvistamisesta.

OMAEHTOINEN KÄSIKIRJOITTAJA JA TEKIJYYDEN TUKEMINEN

Tiistaina 7.5.2019 kello 14 - 17
Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
Kulttuuriaukio 2, Espoo

Mitä kirjoittaja tarvitsee voidakseen kirjoittaa?

Virginia Woolfin mukaan fiktiota kirjoittavalla naisella pitää olla oma huone ja rahaa, jotta hän saa työnsä tehtyä. Miten nämä järjestyvät käsikirjoittajille Suomessa?

Seminaarissa tuottaja ja NÄKYVÄKSI-hankkeen vetäjä Jenni Koski esittelee hankehautomon työskentelymallin sekä toisin tekemisen metodit käsikirjoittajien tekijyyden tukena.

Ensimmäisessä keskustelussa NÄKYVÄKSI-hankehautomon käsikirjoittajat ja yhteistyökumppanit kertovat kokemuksistaan. Keskustelussa mukana käsikirjoittajat Sevgi Eker, Lotta-Kaisa Riistakoski ja Susanna Åke sekä hankehautomon työskentelyssä mukana olleet dramaturgi Laura Suhonen ja mentori Maria Lappalainen.

Toisessa keskustelussa käydään läpi esimerkkejä käsikirjoittajien, ohjaajien ja tuottajien vaihtoehtoisista yhteistä työtavoista elokuva-ja tv-tuotantojen kehittelyssä. Mukana mm. Dionysos Filmsin Kasvuhuone sekä Yle Draaman projekti Nainen ja valta. Tarkastelun kohteena on sisällön kehittelyprosessi ideasta valmiiseen teokseen. Keskustelijoina mm. tuottaja Riina Hyytiä, käsikirjoittaja Juulia Unhola, käsikirjoittaja Marjo Airisniemi, Ylen dramaturgi Leena Virtanen, Suomen elokuvasäätiön tukiesittelijä Kaisu Isto sekä ohjaaja Jenni Toivoniemi.

Seminaari päättyy tekijäkeskusteluun, jonka aiheena on Anna Odellin uusin elokuva X&Y. Keskustelun aiheena on elokuvan matka ideasta valmiiksi teokseksi ja käsikirjoittaja-ohjaajan kehittelyn työtavat. Elokuva esitetään osana Espoo Cinén ohjelmistoa seminaarin päätteeksi alkaen klo 17.  

Seminaarin moderoi käsikirjoittaja Noora Räisänen.