Back to All Events

Womarts-lähettilään Kristina Åbergin Masterclass

  • Carl International Film Festival Karlskrona (map)
 

Tuottaja Kristina Åberg on valittu seuraavaksi Womarts-lähettilääksi Carl International Film Festivalilla Karlskronassa Ruotsissa. Kristina Åberg pitää Womarts Masterclassin filmifestivaalin yhteydessä maanantaina 26.8.2019 klo 13-14 Ruotsin aikaa.

Tuottaja Kristina Åberg kertoo motivaatiokseen lähteä lähettilääksi tavoitteen inspiroida muita luovuuteen.

Vuonna 2000 Kristina Åberg perusti tuotantoyhtiö Atmon, mistä lähtien Kristina on tuottanut televisio-ohjelmia ja dokumenttielokuvia. Kristina Åberg on myöhemmin tuottanut useita pitkiä elokuvia, joista The Nile Hilton Incident voitti pääpalkinnon Sundancessa sekä viisi Guldbagge-palkintoa. Elokuva oli lisäksi César -palkintoehdokas Ranskassa vuonna 2018. Kristina Åbergin viimeisin tuotanto, elokuva Swoon (2019) esitetään Masterclassin jälkeen Carl International Film Festivalilla.

Masterclassia voi seurata suoraana ja tallenteena WIFT Finlandin Youtube-kanavalla

Womarts-hanke korostaa naispuolisten taiteilijoiden asemaa eurooppalaisessa kulttuuri- ja taidehistoriassa ja kulttuurisessa monimuotoisuudessa. Sukupuolten välisessä tasa-arvotyössä hanke nostaa naiset esille aktiivisina toimijoina taiteen kentällä monialaisen yhteistyön kautta. Womarts-hanke on luonut lähettiläiden verkoston edustamaan hanketta sekä sen näkyvyyttä paikallisella ja kansainvälisellä tasolla. Lähettiläiden masterclasseja pidetään kahdessakymmenessä Euroopan maassa vuosina 2018-2020.. Womarts-hanketta Suomessa hallinnoi Women in Film & Television Finland ja sen projektipäällikkönä toimii Jenni Koski.