UKK

Millainen hakulomake on?

 • Hakulomake vastaa hakusääntöjä ja siinä esitettyjä kriteerejä. Varmista, että luet hakusäännöt huolellisesti ennen kuin avaat hakulomakkeen ja/tai alat täyttää sitä. Voit jättää hakulomakkeen vain kerran ja vain viimeinen jättämäsi hakemuslomake huomioidaan arvioinnissa.

 

Hankkeeni on televisiosarja. Olen aiemmin ollut jaksokirjoittaja ja dialogikirjoittaja sarjoissa. Voinko hakea hankehautomoon sarjakategoriassa? 

 • Voit hakea hankehautomoon sarjahankkeella, jos et ole aiemmin ollut jonkin televisiosarjan pääkirjoittaja, sarjan luoja tai konseptin luoja.

 

Olemme kirjoittaneet käsikirjoitusta työryhmänä. Voimmeko hakea hankehautomoon?

 • NÄKYVÄKSI-hankehautomoon voi osallistua vain yksi tekijä/käsikirjoittaja hanketta kohti.

 

Voinko hakea, jos minulla on jo syksyksi sovittu muitakin työkeikkoja?  

 • Näkyväksi hankehautomon osallistujat työskentelevät päätoimisina työntekijöinä hankehautomossa. Muita päätoimisia töitä ei ole mahdollista tehdä samaan aikaan.

 

Olen käsikirjoittanut pitkän dokumenttielokuvan. Nyt suunnittelen ensimmäistä pitkää fiktiotani. Olenko NÄKYVÄKSI-hankehautomon sääntöjen mukaan debytantti?

 • Olet debytantti pitkän näytelmäelokuvan tekijänä. Voit hakea hankehautomoon pitkän näytelmäelokuvan käsikirjoituksella. Et voi hakea pitkän dokumenttielokuvan hankkeella.

 

Hankkeeni on saanut aiemmin käsikirjoitusapurahaa. Voinko hakea tällä hankkeella?

 • Voit hakea, jos hanke ei ole saanut kehittely- tai tuotantotukea.

 

Käsikirjoituksestani on optiosopimus tuotantoyhtiön kanssa. Voinko hakea hankehautomoon?

 • Hankehautomon johtoajatuksena on tekijälähtöisyys. Osallistujilla tulee olla työskentelyn ajan yksinoikeudet teoksen työstämiseen. Asia tulee olla sovittuna mahdollisen option haltijan kanssa.

 

Olen tehnyt käsikirjoituksen kaupallisten oikeuksien luovuttamisesta sopimuksen tuotantoyhtiön kanssa. Voinko hakea tällä hankkeella hankehautomoon?

 • Hankehautomossa päätösvalta hankkeen kehittelyssä pitää olla tekijällä. Tämän vuoksi emme hyväksy mukaan hankkeita, joiden oikeuksia on luovutettu muualle.  

 

Käsikirjoitukseni on sovitus, joka perustuu toisen henkilön kirjoittamaan fiktiiviseen teokseen. Voiko tällaisella hankkeella hakea hankehautomoon?

 • Hankehautomossa työstetään tekijöiden alkuperäisteoksia, ei sovituksia. Jos teet sovitusta omasta teoksestasi (esim. näytelmä tai romaani), sitä pidetään alkuperäisteoksena.

 

Mitä tarkoittaa hakuilmoituksessa mainittu kullekin hankkeelle laadittava osatuotantosopimus hankehautomon kehittelyn osalta?

 • Hankehautomon rahoituksellinen osuus tekijälle ja tekijän hankkeelle voidaan kirjata osatuotantosopimukseen, jonka avulla hankkeelle myöhemmin haettava kehittely- ja tuotantotukihakemus voi sisältää tämän osuuden omarahoitusosuutena. Osatuotantosopimus ei siirrä teoksen kaupallisia oikeuksia hankehautomolle.

 

Minulla on kaksi hanketta, joita haluan edistää. Voinko hakea hankehautomoon molemmilla hankkeilla?

 • Hankehautomo ottaa vastaan vain yhden hanke-ehdotuksen per hakija. Jos lähetät kaksi hakemusta, viimeisenä saapunut hakemus otetaan huomioon.

 

Voinko lähettää hakemukseni liitteeksi kuvia tai linkin videomateriaaliin?

 • Vain hakulomakkeen tiedot ja hakuilmoituksessa vaaditut liitteet otetaan huomioon arvioinnissa.

 

Mihin kohtaan elokuvan tai televisiosarjan tuotantopolkua hankehautomotyöskentely sijoittuu?

 • Hankehautomo on osa käsikirjoituksen ja tuotannon kehittelyä. 

 

Lisäkysymyksiä?
Laita sähköpostia osoitteeseen incubator@wift.fi

 

 

 
 

 

Näkyväksi      Tuloksia      Ajankohtaista      ukk      Tiimi      in english      På svenska

 

 
 
wift_finland_logo_rgb_2018.png
skr_vihrea_1.gif