NÄKYVÄKSI-hankehautomon haku käynnistyy 9.3.2018

 
fi_nakyvaksi_logo.png

NÄKYVÄKSI-hankehautomon haku käynnistyy 9.3.2018.
 

NÄKYVÄKSI on WIFT Finland ry:n hallinnoima käsikirjoitushankehautomo. Se on saanut Suomen Kulttuurirahaston Taide toiseen -rahoituksen.  

Hankehautomo on suunnattu ensimmäistä pitkää näytelmäelokuvaa, pitkää dokumenttielokuvaa tai televisiosarjaa valmisteleville naispuolisille elokuva-alan ammattilaisille. Hankehautomoon valitaan neljä käsikirjoittajaa. Kuuden kuukauden työskentelyjakso sisältää käsikirjoituksen ja tuotannon kehittelyä, ohjattuja työpajoja, henkilökohtaista konsultaatiota ja mentorointia. Käsikirjoittajat saavat työskentelystään palkkaa. Teosten kaikki oikeudet jäävät niiden tekijöille.

NÄKYVÄKSI-hankehautomon yhteistyökumppaneita ovat mm. Aalto-yliopisto, POWR-pitchaustyöpaja, Käsikirjoittajien kilta, Ilmaisuverstas, Angel Films ja WIFT Nordic.

NÄKYVÄKSI-hankehautomon taustana on tieto siitä, että naistekijöiden elokuvahankkeet näyttävät pysähtyvän käsikirjoitusvaiheeseen useammin kuin hankkeet yleensä.  Asia on tullut esiin tutkimuksissa, ja naistekijät ovat kommentoineet sitä myös haastatteluissa. Hankehautomon tavoitteena on luoda puitteet, joiden avulla vahvistetaan teosten mahdollisuuksia tulla tuotetuiksi. NÄKYVÄKSI luo sillan käsikirjoituksen ja tuotannon välille. NÄKYVÄKSI mahdollistaa laaja-alaisen, tasa-arvon lähtökohdista tapahtuvan käsikirjoitusten kehittämistyön naispuolisille ammattilaisille.

Hankehautomon hakuaika alkaa 9.3.2018 ja päättyy 3.4.2018. Hakuilmoitus julkaistaan NÄKYVÄKSI-hankkeen omilla nettisivuilla, ja siitä tiedotetaan julkisesti. Hankehautomon lanseeraustilaisuus järjestetään Tampereen elokuvajuhlien festivaalikeskuksella perjantaina 9.3.2018 klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Women in Film & Television Finland ry:n NÄKYVÄKSI-hankkeesta vastaavat kokeneet elokuva-alan ammattilaiset käsikirjoittaja, TaT Raija Talvio ja luova tuottaja, MCM, FM Jenni Koski.