Avointa kokemusten vaihtoa mentorointihankkeen uraseminaarissa

 

Sunnuntaina 29.10.2017 Q-teatterissa järjestetty uraseminaari päätti WIFTin ensimmäisen mentorointiohjelman. Ensimmäisen mentorointikierroksen mentoreiden Saara CantellinMiia Haaviston ja Anna Moilasen sekä aktoreiden Anna Paavilaisen ja Paula Korvan ajatuksia kokemuksestaan. Mentorointi oli ollut  kaikille mieluisa kokemus ja omasta osaamisesta puhuminen oli tärkeää kaikkien osallistujien mielestä. Virallisilta kalskahtavat käsitteet mentori ja aktori olivat vierastuttaneet aluksi kumpaakin osapuolta. Osallistujien vinkki mentorointia kokeileville on, että juhlavia sanoja ei kannata pelästyä. Jokainen mentorointisuhde on omannäköisensä ja perustuu yhteisymmärryksessä laadittuihin sääntöihin.

Lisäksi seminaarissa kuultiin psykologina ja psyykkisenä valmentajana toimivan Kalle Partasen puheenvuoro palautumisen merkityksestä luovalla uralla. Tilaisuudessa pohdittiin myös taiteellisen uran ja perhe-elämän yhdistämistä, kun Elina ja Mike Pohjola jakoivat omakohtaisia kokemuksiaan.

Päivän lopuksi kerrottiin mentorointiohjelman jatkuvan vuonna 2018. Toimintamalli pysyy pääpiirteissäin samanlaisena eli WIFTin jäsenmaksunsa maksaneet jäsenet voivat hakea aktoriksi lähettämällä virallisen hakemuksen. Arvioijina toimivat ohjelman koordinaattorit ennalta määrättyjen kriteereiden mukaisesti. Tarkempaa tietoa ohjelmasta on luvassa keväällä 2018.