Tiedosta tekoihin -yhteistyöfoorumi kokosi toimijoita Vanhalle

 

Tiedosta tekoihin -yhteistyöfoorumi kokosi toimijoita Vanhalle

WIFT Finland järjesti 21.11. Tiedosta tekoihin -yhteistyöfoorumin Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla. Tilaisuuden järjestämisen taustalla oli Cuporen kesällä 2017 julkaisema selvitys Sukupuolten tasa-arvo elokuvatuotannossa. Julkisen rahoituksen jakautuminen. Foorumi kokosi yhteen toimijoita rahoittaja- ja tekijäorganisaatioista sekä oppilaitoksista keskustelemaan selvityksen esiin tuoman epätasa-arvoisen tilanteen korjaamisesta. Tilaisuuden aluksi tutkimuksen löydöksistä kertoi Cuporelle selvityksen tehnyt erikoistutkija Tarja Savolainen.

Tilaisuudessa alan rahoittajaorganisaatioita edustivat tilaaja Erkki Astala Ylestä, tiedottaja Reetta Hautamäki Suomen elokuvasäätiöstä ja tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo AVEKista. Muita puheenvuoroja kuultiin muun muassa tekijäjärjestöiltä ja oppilaitoksilta. Tilaisuuden moderoi professori Anu Koivunen Tukholman yliopistosta. 

Keskusteluun nousseita tasa-arvotoimenpiteitä olivat muun muassa tasa-arvofoorumi, jonka SES kutsuu koolle vuonna 2018. Foorumiin kutsutaan toimijoita laajasti keskustelemaan yhdenvertaisuudesta alalla. Muita ehdotettuja toimenpiteitä olivat tilastointi ja häirintään liittyvien ohjeistusten tarkastaminen. 

Tilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan WIFT Finlandin YouTube-kanavalta.
 

 
Kuva: Jenni Koski

Kuva: Jenni Koski