Womarts-residenssitaiteilijat valittu!

 

Womarts-hanke korostaa naispuolisten taiteilijoiden asemaa eurooppalaisessa kulttuuri- ja taidehistoriassa ja kulttuurisessa monimuotoisuudessa. Sukupuolten välisessä tasa-arvotyössä hanke nostaa naiset esille aktiivisina toimijoina taiteen kentällä monialaisen yhteistyön kautta. Womarts-hanketta Suomessa hallinnoi Women in Film & Television Finland ja sen projektipäällikkönä ja tuottajana toimii Jenni Koski.

Womarts-hanke järjestää mediataiteilijoiden residenssin Espanjassa syyskuussa 2018. Residenssi on osa kolmivaiheista residenssiprosessia, jonka aikana yhteensä 30 naispuolista eurooppalaista taiteilijaa luovat teokset kansainvälisiin näyttelyihin, jotka juhlistavat Simone de Beauvoirin teoksen Toinen sukupuoli (Le Deuxième Sexe) 90-vuotisjuhlavuotta 2019 ympäri Eurooppaa.

Hakuajan puitteissa 11 mediataiteilijaa ympäri Pohjoismaita ja Baltiaa hakivat Womarts-residenssiin. Näistä hakemuksista Women in Film & Television Finland on valinnut kaksi pohjoismaista mediataiteilijaa residenssiin sekä kansainväliseen Womarts-näyttelyyn toteuttamaan teoksiaan.

Valitut mediataiteilijat ovat:

Hanne Larsen, valokuvaaja, Norja. Hannen valokuvateoksissa käsitellään naisten yksilöllistä voimaa ja luontoyhteyttä. Hannen teokset ovat osa laajaa valokuvien sarjaa, joissa tutkitaan naisia myyttisinä olentoina ja noitina. http://www.hannelarsen.com/

Martta Tuomaala, kuva- ja mediataiteilija, Suomi. Martan audiovisuaaliset teokset painottuvat yhteisötaiteeseen sekä liikkuvan kuvan eri muotoihin. Teokset käsittelevät yhteiskunnallisia valtarakenteita, sisäänrakennetun arvomaailman seurauksia sekä ryhmäkäyttäytymisen tapoja. http://www.marttatuomaala.com/

 
Jenni KoskiWomarts