HAKUAIKAA JATKETTU: WIFT Finland OFF/FFA

 

HAKUAIKAA JATKETTU PE 16.8. ASTI!

WIFT Finland järjestää yhteistyössä HIFF:n ja Finnish Film Affairin kanssa OFF/FFA-kehittelyklinikan naispuolisten tekijöiden hankkeiden edistämiseksi. Kyseessä on ensimmäinen virallinen toimenpide yhdistyksen uudessa Action!-hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla Suomessa.

WIFT Finlandin OFF/FFA-kehittelyklinikka on suunnattu hankkeille, jotka ovat jossain vaiheessa saaneet kehittely- tai kohdetukea Suomen elokuvasäätiöstä tai muilta julkisilta tai yksityisiltä rahoittajilta, mutta eivät sen jälkeen ole edenneet jatkokehittelyyn tai tuotantoon asti. Hankkeissa tulee olla kiinnitettyinä käsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja (maks. 3 henkeä). Tekijöiden edustus tulee olla vähintään 50% naisia ja vähintään yhden osallistujan tulee olla WIFT Finlandin jäsen. Hankkeiden pitää olla sellaisia, että niitä on edistetty jollakin tapaa huolimatta siitä, että ne eivät ole saaneet jatkorahoitusta. Vapaamuotoisissa hakemuksissa tulee tulla todennetusti esille, milloin hanke on saanut kehittelytukea/hanketukea ja milloin hanke on lakannut etenemästä julkisen rahoituksen piirissä. Lisäksi hakemuksessa tulee tulla esille se, miten työryhmä on edistänyt hanketta itsenäisesti ilman julkista rahoitusta. Haussa etusijalla ovat pitkät fiktiohankkeet (elokuva-, televisio-), mutta myös pitkät dokumenttielokuvat otetaan haussa huomioon.


WIFT Finland valitsee OFF/FFA-kehittelyklinikkaan hakemusten perusteella 4-5 hanketta tekijöineen. Kehittelyklinikka on valituille työryhmille ilmainen. WIFT Finland tarjoaa valituille hankkeille näkyvyyttä tulevassa Finnish Film Affair -tapahtumassa osana OFF/FFA-kehittelyklinikkaa. Valitut hankkeet saavat oman WIFT Finland Book of Projects -hanke-esittelykatalogin, joka tulee liitteeksi varsinaista FFA:n katalogia. Työryhmät pääsevät pitchaamaan suljetussa tilaisuudessa alan ammattilaisille, ja saavat tämän jälkeen konsultointia ja suoraa sparrausta hankkeen edistämiseksi. Lisäksi hankkeet saavat kaksi virallista one-on-one-tapaamista osana FFA:n hankemarkkinointitapahtumaa. Kaikki osallistujat saavat akkreditoinnin FFA:han ja voivat osallistua sen viralliseen ohjelmistoon.


Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee yllä olevan lisäksi olla mukana:

- kunkin tekijän lyhyt bio ja filmografia (maks. 500 sanaa) sekä henkilökohtainen valokuva jokaisesta tekijästä

- hanke-esittely, lyhyt synopsis, esittely- tai markkinointivalokuva hankkeesta

- hankkeen työsuunnitelma, aikataulu ja ennakoitu kokonaisbudjetti

- lyhyt, maks. 1 sivun motivaatio, jonka käsikirjoittaja, tuottaja ja ohjaaja kirjoittavat yhdessä

- lyhyt esittely tuotantoyhtiöstä (mikäli hankkeella sellainen on)


Kaikki aineisto tulee lähettää ainoastaan englanninkielisenä. OFF/FFA:n työskentelykieli on englanti.


Lähetä kaikki kirjallinen ja visuaalinen materiaali erillisessä hankkeen nimellä nimetyssä Dropbox-kansiossa sähköpostiin incubator@wift.fi pe 16.8. klo 23.59 mennessä. Varmista, että hakusähköpostin lähettämisen ja kansion jakamisen yhteydessä olet jakanut WIFT Finlandille täydet oikeudet käsitellä kansiossa olevaa materiaalia. Vain hakupäivämäärään mennessä tullut aineisto otetaan huomioon valinnassa eikä WIFT Finland käsittele materiaalia, joka lähetetään määräajan jälkeen.


Hankevalinnat tehdään viikolla 34 ja valinnat julkaistaan ennen elokuun loppua.

Lisätietoja osoitteesta incubator@wift.fi.

Action!-hankkeen tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla. Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kolmevuotinen hanke toteutetaan Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen ja Women in Finland and Television Finland (WIFT Finland) ry:n välisenä yhteistyöhankkeena.