Womarts-lähettiläs Kristina Åberg Carl International Film Festivalilla

 

Tuottaja Kristina Åberg on valittu seuraavaksi Womarts-lähettilääksi Carl International Film Festivalilla Karlskronassa Ruotsissa.

Tuottaja Kristina Åberg kertoo motivaatiokseen lähteä lähettilääksi tavoitteen inspiroida muita luovuuteen.

Vuonna 2000 Kristina Åberg perusti tuotantoyhtiö Atmon, mistä lähtien Kristina on tuottanut televisio-ohjelmia ja dokumenttielokuvia. Kristina Åberg on myöhemmin tuottanut useita pitkiä elokuvia, joista The Nile Hilton Incident voitti pääpalkinnon Sundancessa sekä viisi Guldbagge-palkintoa. Elokuva oli lisäksi César -palkintoehdokas Ranskassa vuonna 2018. Kristina Åbergin viimeisin tuotanto, elokuva Swoon (2019) esitetään Masterclassin jälkeen Carl International Film Festivalilla.

WOMARTS MASTERCLASS TUOTTAJA KRISTINA ÅBERGIN KANSSA

Maanantaina 26/8 13.00-14.00

Masterclassia voi seurata suorana ja jälkikäteen tallennuksena WIFT Finlandin Youtube-kanavalla.

Womarts-hanke korostaa naispuolisten taiteilijoiden asemaa eurooppalaisessa kulttuuri- ja taidehistoriassa ja kulttuurisessa monimuotoisuudessa. Sukupuolten välisessä tasa-arvotyössä hanke nostaa naiset esille aktiivisina toimijoina taiteen kentällä monialaisen yhteistyön kautta. Yhteistyö sisältää taiteilijoiden näkyvyyttä ja heidän taiteensa levittämistä lisääviä toimenpiteitä, uuden tiedon sekä uusien tasa-arvotyössä tarvittavien työkalujen ja toimenpiteiden luomista, sekä monialaisten, luovan alan yrittäjyyttä ja työllistymistä lisäävien toimenpiteiden ja niitä tukevien tapahtumien järjestämistä. Womarts-hanketta Suomessa hallinnoi Women in Film & Television Finland ja sen projektipäällikkönä toimii Jenni Koski.

Womarts-hanke on luonut lähettiläiden verkoston edustamaan hanketta sekä sen näkyvyyttä paikallisella ja kansainvälisellä tasolla. Masterclasseja pidetään kahdessakymmenessä Euroopan maassa vuosina 2018-2020.

 
womarts_white.jpg
wift_finland_logo_rgb_2018.png
Culture_ENG_SMALL.jpeg
LogosBeneficairesCreativeEuropeLEFT_FI copy.jpeg