Mentorointiohjelma

Lue alta lisää ohjelmasta, tutustu mentoreihin ja aktoreihin.

WIFT Finlandin mentorointihanke auttaa uran eri vaiheissa olevia audiovisuaalisen alan ammattilaisia löytämään uralleen uutta suuntaa ja antaa kannustusta työssä jaksamiseen. Se opettaa hiomaan työmetodeja, ravistelee asenteita ja puskee löytämään keinoja hallinnoida omaa työuraa ja edistää omaa tekijyyttä kokeneen ammattilaisen sparrauksen avulla. Mentorointiohjelma tähtää konkreettisesti työllistymisen parantamiseen tekemällä urapolusta tietoisen valinnan.
Mentorointi on WIFT Finland ry:n jäsenille järjestettävä koulutus. Viimeinen hakupäivä oli 22.6.2023.

Film Crew Ida Immonen

Vuoden 2023 mentorimme ovat:

Katri Aksola, toimitusjohtaja
Vera Kiiskinen, näyttelijä-käsikirjoittaja
Eveliina Pitkänen, tuottaja
Anne Puolanne, tv-freelancer ja ympäristöasiantuntija
Kati Royle, dramaturgi

Vuoden 2023 aktorimme ovat:

Pamela Cohn (Mentori: Katri Aksola)
Sara Melleri (Mentori: Vera Kiiskinen)
Ida Immonen (Mentori: Eveliina Pitkänen)
Mariia Solodiankina (Mentori: Anne Puolanne)
Onerva Hannula (Mentori: Kati Royle)

Millainen on WIFT:in mentorointiohjelma?

Mentorointi toteutetaan vapaamuotoisesti: mentori ja aktori saavat keskenään sopia tapaamiskertojen määrän ja sisällön. Suosituksena on 3-4 tapaamiskertaa 2023 kesän ja syksyn aikana. Mentoroinnin alkuun järjestetään yhteinen aloitusseminaari.

Mentoroinnin yhteydessä aktorit kirjoittavat verkkojulkaisuna omaa oppimisprosessipäiväkirjaansa. WIFT Finland tukee ja auttaa blogien tuottamisessa, editoinnissa ja päivittämisessä. Jokainen hankkeeseen valittu aktori sitoutuu kirjoittamaan prosessin aikana vähintään kolme prosessipäiväkirjatekstiä.

Mentorointi on ennen kaikkea uravalmennusta, jota tarjoaa alalla toimiva ammattilainen vertaistukena. Sen vuoksi mentoria ei saa käyttää arviointiautomaattina, eikä hän ole ilmainen dramaturgi tai terapeutti. Mentori ei ole velvollinen tutustumaan hakijan taiteelliseen työhön ja tuotantoon. Mentorilla ei liioin ole velvollisuutta matkustaa aktoria tapaamaan, vaan aktori tapaa mentoria tälle sopivina ajankohtina.

“Mentoroinnin lopun lähestyminen aiheuttaa haikeutta, sillä olen kokenut mentorointiohjelman itselleni mielekkäänä ja tapaamiset merkityksellisinä. Samalla tunnen iloa siitä, kuinka paljon olen saanut ohjelmasta ja miten monia ajatusprosesseja se on laittanut liikkeelle liittyen tulevaisuuteeni ja polkuuni tässä ammatissa. Ohjelma on tarjonnut rohkaisua uskomaan siihen, millainen olen ja mitä teen taiteen kentällä.”

— Onerva Hannula, aktori 2023